تحقيق آكسفورد درباره تقلب مهدي هاشمي در رساله دكترا

 

روزنامه 'گاردين' در مقاله اي از تحقيق و تفحص دانشگاه آكسفورد درباره صحت و سقم موضوعات مطرح شده مبني بر تقلب دانشگاهي مهدي هاشمي رفسنجاني و اينكه گفته مي شود رساله دكتراي خود را با كمك ديگران نوشته است، خبر داد. 

  

به گزارش  ايرنا، اين روزنامه انگليسي ضمن اعلام اين خبر نوشت: مهدي هاشمي رفسنجاني رئيس سابق يكي از شركت هاي زير مجموعه وزارت نفت ايران بود و دوره 5 ساله دكتراي خود را در يكي از دانشكده هاي مربوط به مطالعات شرق شناسي در ماه اكتبر آغاز كرد.

 

يكي از اساتيد دانشگاه آكسفورد شكايت كرده است كه استانداردهاي بالاي اين دانشگاه به دليل كمك عوامل اين دانشگاه براي فراهم كردن زمينه تحصيل هاشمي در آن 'متزلزل' شده و در صورت اثبات اين مسئله، هاشمي از دانشگاه اخراج مي شود.

 

گاردين در ادامه نوشت: مهدي هاشمي ادعاهاي آكسفورد را تكذيب كرده و از درخواست پذيرش خود به عنوان دانشجوي دكترا دفاع كرده است . دوستان مهدي هاشمي رفسنجاني ادعا مي كنند وي قرباني تعقيب و آزار مخالفان دولت شده است.

 

خبر اين تحقيق و تفحص در بحبوحه تشديد اقدامات امنيتي دانشگاه ها و روابط آن ها با فرزندان شخصيت هاي برجسته در خاورميانه منتشر شده است.

 

'سر هووارد ديويز' به عنوان مدير دانشكده علوم اقتصادي لندن چندي پيش در همين ماه در پي ادعاهايي درباره نزديكي وي به 'سيف الاسلام '، پسر 'معمر قذافي' رهبر ليبي و نيز رژيم ليبي و وابستگي به كمك هاي مالي آن ها استعفا كرد.

 

'سر پيتر نورث' يكي از معاونان سابق دانشگاه آكسفورد و يكي از دانشمندان حقوقي سرشناس، مسئوليت هدايت اين تحقيق و تفحص را برعهده دارد. مطابق قوانين، تمام بخش هاي يك پروپوزال (رساله) بايد توسط دانشجوي متقاضي نوشته شده باشد.

 

علاوه بر اين،اينكه زبان انگليسي هاشمي به اندازه كافي خوب نيست كه بتواند يك رساله دكتري در آكسفورد را بنويسد و اين كه وي در شعاع 12 مايلي مركز شهر آكسفورد زندگي نمي كند، از جمله مواردي است كه تحت بررسي قرار دارد. نورث با اساتيد و مقامات اين دانشگاه مصاحبه كرده است.

مدير آموزش دانشگاه نخستين كسي بود كه اين ادعاها را دست كم از سوي دو نفر از اساتيد دانشگاه در ماه دسامبر دريافت كرد.

 

'كاوه موسوي'، يكي از اساتيد مركز مطالعات حقوقي - اجتماعي و رئيس بخش حقوق منافع عمومي اين دانشگاه، كه اصالتا ايراني است گفت كه هاشمي با كمك عوامل دانشگاه توانسته مراحل پذيرش خود را كامل كند.

موسوي به گاردين گفت، همين مرا ناراحت مي كند زيرا يك متقاضي واجد شرايط تر به خاطر اين كار از تحصيل در اين دانشگاه محروم شد. وي افزود: 'من ترديدي ندارم كه ملاك هاي معمول در مورد پذيرش افراد متزلزل شده است و متقاضيان بسيار بسيار واجد صلاحيت و شايسته تري براي دكتري وجود دارند. چطور او توانسته اين كار را انجام دهد براي من معلوم نيست اما مطمئن هستم كه دانشگاه اين موضوع را كاملا مورد بررسي قرار خواهد داد.'

 

براساس اين گزارش در مركز تحقيقات اين دانشگاه خلاصه رساله پيشنهادي هاشمي كه در ماه ژانويه سال 2010 توسط دو تن از اساتيد ارشد دانشكده مطالعات شرق شناسي مورد ارزيابي قرار گرفت، وجود دارد. دكتر 'هما كاتوزيان'، كارشناس تاريخ معاصر ايران گفت،‌ اين خلاصه را به دقت خوانده است اما متوجه نشده است كه اين درخواست از سوي پسر رفسنجاني رسيده زيرا اين درخواست به نام ديگر وي كه همان بهرماني است ارسال شده است.

 

پروفسور 'ادموند هرزيگ'،‌ كه داور ديگر اين پروپوزال است از اظهار نظر خودداري كرد و روزنامه گاردين را به دفتر مطبوعاتي دانشگاه آكسفورد ارجاع داد.

سخنگوي دانشگاه آكسفورد نيز به گاردين گفت كه تحقيقات گسترده اي در اين زمينه حال انجام است.

وي گفت، هيچ ادعايي مبني بر اين كه هاشمي به خاطر چشم انداز دريافت كمك مالي به اين دانشگاه پذيرفته شده وجود ندارد. با اين حال، تحقيق درباره ادعاها مبني بر اين كه برخي افراد در ازاي پول در نوشتن پروپوزال به وي كمك كرده اند ادامه دارد.

 

طي يك نامه الكترونيكي مفصل اين ادعاها براي هاشمي تشريح شده است ولي وي پيش از انتشار اين اخبار از هر گونه اظهار نظر خودداري كرد. در عوض وي در نامه اي ديگر نوشت: 'همانطور كه شما نيز مطلع هستيد، درخواست من در دانشگاه آكسفورد پذيرفته شده و من طي چند ماه گذشته مشغول تحصيل در آن جا بوده ام...توصيه مي كنم شما با دفتر مطبوعاتي اين دانشگاه تماس بگيريد.

 






نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی